Ο Jan Hegewald εργάζεται στην Zalando, στην κορυφαία βάσει τζίρου πλατφόρμα eFashion στην Ευρώπη και της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι να γίνει το σημείο εκκίνησης της μόδας στην Ευρώπη, ως Head of Product Offer Platform. Με την παραπάνω ιδιότητά του ο Jan είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και την εξυπηρέτηση 400.000 κωδικών προϊόντων, με 40.000 – 50.000 αναβαθμίσεις το δευτερόλεπτο, στις 17 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Zalando.

O Jan εστιάζει το επαγγελματικό του ενδιαφέρον στην ανάπτυξη της προσαρμοστικής ηγεσίας και στην ανάπτυξη προϊόντων στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.

Πριν από την Zalando, εργάστηκε στην Idealo, μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών. Ως επικεφαλής των διευθύνσεων τεχνολογίας B2B και Business Operations ήταν υπεύθυνος για την ενσωμάτωση χιλιάδων εμπόρων στην πλατφόρμα της Idealo.

Πριν από αυτή τη δραστηριότητα ανέπτυξε custom εφαρμογές λογισμικού και βοήθησε διαφόρων ειδών επιχειρήσεις να διαρθρώσουν τις ικανότητές τους στη διαχείριση έργων, ως σύμβουλος της Capgemini για αρκετά χρόνια.

O Jan σπούδασε υπολογιστικές επιστήμες, με δευτερεύων κλάδο τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου και στο Ινστιτούτο Hasso Plattner.