Ο Reinhard Ematinger είναι ειδικός στην καινοτομία των επιχειρηματικών μοντέλων. Προσφέρει έναν σημαντικό συνδυασμό αποδεδειγμένων εργαλείων όπως το Business Model Generation (Δημιουργία Επιχειρηματικού Μοντέλου), το Customer Value Design (Σχεδιασμός Αξίας Πελατών), το LEGO SERIOUS PLAY®, το Service Design Thinking (Σκεπτικό Υπηρεσίας Σχεδιασμού), το Jobs-to-Be-Done (Εργασίες που Πρέπει να Εκτελεστούν) και το Lean Startup (Άνεση Εκκίνησης), προκειμένου να ενθαρρύνει τους πελάτες του να σχεδιάσουν, να συζητήσουν και δοκιμάσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν αποτέλεσμα και την αξία των πελατών που πωλεί.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστρία, αποφοίτησε από τη σχολή μηχανολόγων μηχανικών του HTL Linz, σπούδασε στο πανεπιστήμιο Mining University Leoben (A) και είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του πανεπιστημίου του Όκλαντ. Ο Reinhard έγραψε τη διδακτορική του διατριβή «Διευκόλυνση της δημιουργίας επιχειρηματικών μοντέλων αριστείας στην αξία των πελατών μέσω μιας προσέγγισης σημαντικού ρόλου» στο Πανεπιστήμιο Mendel του Μπρνο. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Universidad Autónoma de Guadalajara της Βίλα Ερμόζα (Villahermosa) και διδάσκει το μάθημα με τίτλο Επιχειρηματικά Μοντέλα Καινοτομίας στα πανεπιστήμια Karlshochschule, Hochschule Fresenius, Duisburg University, ESB Reutlingen και FOM Hochschule.

Ο Reinhard επιτελεί σύμβουλος εταιριών όπως η Airbus GmbH, η Alliance Managed Operations & Services SE, η Bilfinger SE, η Bombardier Transportation, Bombardier Transportation, Carl Zeiss Vision, Daimler Insurance Services GmbH, Deutsche Post DHL Group, Endress+Hauser AG, Fraport AG  και της Volkswagen AG. Ο Reinhard είναι επιπλέον συνεργάτης της συμβουλευτικής INTZEIDIS Consulting.

Διεθνείς εργασίες ως σύμβουλος και ομιλητής, περισσότερα από 120 εξάμηνα διαλέξεων σε 17 κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Γερμανία και την Αυστρία, πολλά βιβλία και περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, επιχειρηματικής ανάπτυξης και εταιρικών πανεπιστημίων αποτελούν τα διαπιστευτήριά των διαλέξεων, ομιλιών και εργαστηρίων του.

Μπορείτε να βρείτε τις τρέχουσες αναφορές-αξιολογήσεις πελατών ανατρέχοντας στη διεύθυνση work.ematinger.com.

Fields of expertise: 

  • Certified Business Model Trainer (Strategyzer)
  • Certified OKR Master (ComTeam)
  • Certified LEGO SERIOUS PLAY® Facilitator
  • Certified Coach (DCV)
  • Certified SAP Consultant for Plant Maintenance